Les 10 millors platges de la Costa Brava per a imaginar el teu viatge perfecte

Als voltants de Sant Feliu de Guíxols es troben algunes de les millors platges de la Costa Brava. De sorra fina i aigües cristal·lines, es tracta de platges i cales en les quals, a més de gaudir d'un refrescant bany durant l'època estiuenca, podràs descobrir un ric fons marí i practicar una infinitat d'activitats aquàtiques.

La Badia de Sant Feliu i la Platja de Sant Pol són les més concorregudes i es troben en el nucli urbà de Sant Feliu de Guíxols. Però aquest municipi també és un bon punt de partida per organitzar rutes per descobrir multitud de cales recòndites d'una extraordinària bellesa a les quals arribaràs caminant a través de camins de ronda o tan sols en uns minuts en cotxe. T'animes a descobrir-les?

TOP 10 de millors platges de la Costa Brava

  • Platja de Sant Feliu

Es tracta de la platja principal de Sant Feliu de Guíxols, dins del mateix nucli urbà. Àmplia i amb una llargada considerable, aquesta platja és perfecta per a famílies, sobretot la part sud, molt més tranquil·la. Disposa de tots els serveis indispensables: pàrquing, dutxes, restaurants, activitats aquàtiques…

  • Platja de Sant Pol

Famosa per les seves casetes de bany de colors, aquesta platja es troba a tan sols 10 minuts del centre de Sant Feliu de Guíxols. Oberta a la mar i amb poca profunditat, és perfecta per anar amb nens. A més, compta amb una zona infantil de jocs i un club infantil durant l'estiu. En aquesta badia es conserva una de les últimes formacions de dunes litorals de la Costa Brava.

  • Platja dels Canyerets

Ja en el terme municipal de Santa Cristina d'Aro, Platja dels Canyerets és una cala estreta i llarga d'aigües profundes que es troba envoltada de boscos de pins i alzines. Durant els mesos d'estiu l'accés en vehicle a aquesta platja està restringit als habitants dels municipis de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, no obstant això es pot accedir a ella caminant.

  • Cala del Vigatà

Aquesta petita cala rocosa i d'aigües cristal·lines es troba al final del carrer Jaume Vicens i Vives, a Sant Feliu de Guíxols. S'arriba a ella a través d’un recorregut d'escales de pedra d'entre uns 5 o 10 minuts i la pràctica del nudisme està permesa. A més, Cala del Vigatà té una característica molt especial: posseeix una de les colònies de posidònia més importants de la costa catalana.

  • Cala de Port Salvi

Port Salvi és, juntament amb Cala del Vigatà, una de les cales rocoses amb fons marí més ric prop de Sant Feliu de Guíxols. De fet, ambdues formen un entorn marítim de gran valor inclòs en la Xarxa Europea d'Espais Naturals Protegits (Xarxa Natura 2000). Fa alguns anys es va habilitar en aquesta cala un canal de natació en el qual és habitual la pràctica d’snorkel. Es troba entre els carrers Garbí i Port Salvi a Sant Feliu de Guíxols.

  • Cala Jonca

Situada just darrere del port de Sant Feliu i de l'edifici del Club Nàutic, es tracta d'una petita cala de poc més de 20 metres de longitud a la qual s'accedeix també a través del camí de ronda: unes escales metàl·liques fan l'accés més senzill. És un espai natural impressionant amb un ric fons marí perfecte per als amants del busseig.

  • Cala del Molí

Aquesta cala és coneguda internacionalment perquè alberga una de les vies ferrades més boniques. L'única, a tota la mar Mediterrània, que transcorre sobre la mar. La cala no disposa de zona de sorra ni de bany, sinó que es tracta simplement d'un massís rocós equipat per a l'escalada pel qual transcorre un recorregut de dificultat mitjana baixa. L'accés és lliure, encara que cal anar correctament equipat. I, si es prefereix, sempre es pot contractar una empresa especialitzada.

  • Cala Ametller

L'accés a aquesta cala es realitza a través d'un recorregut d'escales de pedra que comença en el camí de ronda i que continua per una senda forestal. No disposa de zona de sorra, sinó que és una cala rocosa, així que només acostuma a ser visitada per aquells que busquen practicar busseig, snorkel o altres activitats marines. Envoltada de bonics penya-segats plens de pinedes mediterrànies, Cala Ametller és un espai natural protegit dins del Pla d'Espais d'Interès Natural de Catalunya (PEIN).

  • Cala d’es Cranc, Cala del Peix i Cala dels Mussols

Aquestes tres cales són llargues, estretes i encaixonades i també s'accedeix a elles a través del camí de ronda. De fet, el seu tram de bany és una zona plana i rocosa que s'estén entre Cala Ametller i Cala d’es Cranc. Són ideals per practicar activitats, com ara caiac o busseig. Com a curiositat, el nom de la cala del Peix procedeix del fet que fa molts anys hi va quedar encallada una gran balena.

  • Cala Maset

Entre la Badia de Sant Feliu i la Platja de Sant Pol, seguint el camí de ronda, es troba Cala Maset, una petita obertura a la mar envoltada de penya-segats de color rosat. A causa de la seva orientació a l'est, durant l'època estiuenca disposa de poques hores de sol, per la qual cosa, si vols veure-la il·luminada, hauràs de matinar. Això sí, t'assegurem que en el teu record perdurarà com una de les cales més boniques de la Costa Brava.

Recorda a l’Hotel Barcarola tens l'opció de cancel·lar la teva reserva fins 48 hores abans sense cap cost i pagar l'import total després de la primera nit. Tot avantatges per gaudir d'aquestes platges i cales!