Descobreix els pobles amb encant del Baix Empordà aquest setembre

És cert que el mes de setembre sempre significa tornar a la rutina i, en definitiva, la fi de l'estiu, encara que no podem obviar que continua sent una època magnífica per fer vacances o, com a mínim, una petita escapada: preus més assequibles, clima més agradable, menys estrès i una oferta d'activitats igualment àmplia.

Un pla ideal per a la recta final del període estiuenc és conèixer el Baix Empordà, concretament alguns dels seus pobles amb encant. Possiblement és difícil trobar plans tan atractius com: recórrer amb vaixell o practicar submarinisme a l’Estartit, banyar-se a les cales de Palafrugell, visitar pobles medievals o seguir la ruta literària de Josep Pla.

Ningú pot discutir la gran biodiversitat que ofereixen els parcs naturals del les Illes Medes, el Montgrí o Les Gavarres. Tot i això, tampoc podem oblidar-nos d'alguns dels pobles amb encant d'aquesta zona. Els repassem?

 

5 pobles amb encant per visitar al Baix Empordà

1- Peratallada

Si sents veritable passió pels pobles medievals, a Peratallada no podràs gaudir més, perquè és un dels més bonics de Catalunya. Segons diuen, evoca els llocs més pintorescos de la Toscana.

2- Pals

L'esperit medieval de Pals també és indiscutible. Està situat al cim d'una muntanya i encara conserva el seu patrimoni urbanístic, històric i cultural, que estem segurs que et captivarà.

3- Monells

Si et vas enamorar de les localitzacions que es veuen a la pel·lícula “8 apellidos catalanes”, hauràs de saber que es va rodar a Monells. La seva plaça, que té un gran protagonisme en el film, és un dels seus grans atractius.

4- La Pera i Púbol

És la perfecta combinació entre tot el bo que podem trobar a les viles medievals i a les viles rurals. El Castell de Púbol, conegut per haver estat residència de Gala, musa de Dalí, i ara també el seu mausoleu, és un dels seus principals atractius.

5- Begur

Està situat all cor de l'Empordà. El poble, el seu centre històric o les seves zones costaneres el converteixen en un lloc magnífic per visitar. A més, la Fira dels Indians de Begur, que celebra la intensa relació entre Cuba i el municipi, tindrà lloc el 6, 7 i 8 de setembre.

Les zones de platja i oci de Sant Feliu de Guíxols, la tradició ceràmica de la Bisbal d'Empordà, les gambes de Palamós o la Festa de la Dansa de la Mort de Verges són algunes coses que no et pots perdre durant la teva estada a la Costa Brava. Reserva el teu allotjament a l'Hotel Barcarola… i comença a dissenyar el teu pla de viatge!