Els pobles amb encant de l’Empordanet que has de visitar

Va ser Josep Pla, referent de la literatura catalana, qui va batejar aquesta petita zona del Baix Empordà com l’Empordanet, que destaca pel seu gran valor paisatgístic, així com pel seu patrimoni.

Les activitats, els museus, els tallers, els esdeveniments o els festivals d'aquesta zona son reconeguts tant nacionalment com internacionalment. Els paisatges de l’Empordanet, propers a les platges de la Costa Brava, són el motiu per visitar una vegada i una altra aquest racó de Catalunya.

Un dels seus grans atractius són també els seus pobles: petits, medievals, amb grans històries i amb ambients que conviden a gaudir d'una extraordinària tranquil·litat. L'avantatge d'allotjar-se a l'Hotel Barcarola, situat a Sant Feliu de Guíxols, és tenir la possibilitat de realitzar petites excursions a aquests petits pobles mentre es gaudeix també de tot el que ens ofereix la Costa Brava.

A continuació, et detallem els pobles de l’Empordanet que pots visitar durant la teva estada en el Barcarola. Per gaudir en majúscules!

Pobles amb encant de l’Empordanet

Pals

El seu nucli gòtic situat a la part alta d'un cim, des d'on es pot observar un paisatge únic, impressiona a qualsevol. També visitar la torre romànica de l'antic castell medieval que ens remunta als segles XI i XII.

Peratallada

Peratallada és un dels pobles més visitats de la comarca. Les raons? El seu castell fortificat, el palau, les muralles, l'església romànica de Sant Esteve i els seus carrerons.

Vullpellac

Aquest poble està format per un nucli antic de gran interès arquitectònic, que s'estructura al voltant del castell-palau i l'església parroquial de Sant Julià i Santa Bassilissa. El 2009 aquest nucli històric va ser declarat ben cultural d'interès nacional.

La Bisbal de l’Empordà

Coneguda especialment per la seva ceràmica popular i decorativa, les seves xemeneies industrials i els nombrosos comerços especialitzats. Imprescindibles: observar les vistes des del castell-palau de la Bisbal, visitar el Terracota Museu i passejar pels seus carrers per observar el treball dels artesans.

Fonteta

Un poble petit, situat als peus del massís de les Gavarres. És impossible recórrer els seus carrers estrets al voltant de l'església parroquial de Santa Maria sense resistir-se a la seva joia gastronòmica: el recuit.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

El monestir de Sant Miquel de Cruïlles és un dels principals vestigis de l'arquitectura romànica a Catalunya, per la qual cosa no te'l pots perdre. Monells és un dels pobles més bonics de la comarca; la seva plaça va ser escenari de la pel·lícula espanyola “8 apellidos catalanes”. Sant Sadurní de l'Heura, als peus de les Gavarres, destaca pel seu poble, el seu castell i la seva església d'origen medieval.

No dubtis a descobrir aquests pobles amb encant mentre gaudeixes de la Costa Brava. Et sorprendran! Pots fer la teva reserva a l'Hotel Barcarola en menys de 5 minuts.