El patrimoni cultural de la Costa Brava és indiscutible. Però sí que és cert que sovint passa a un segon pla: les seves platges i cales, els seus passejos marítims, les seves rutes, les seves activitats esportives, els festivals de música o la seva gastronomia tendeixen a eclipsar la seva oferta cultural.

Tot i això, no podem oblidar que el litoral nord de Catalunya compta amb diversos punts all mapa que són realment interessants per a les persones que busquen complementar les seves vacances a la Costa Brava amb visites culturals.

Sant Feliu de Guíxols, municipi on es troba l'Hotel Barcarola, és una Destinació Turisme Familiar certificada precisament per això mateix: el seu paisatge replet de contrastos combina a la perfecció amb un ampli programa d'activitats.

En aquesta ocasió, us proposem 10 llocs amb gran atractiu cultural que podreu visitar mentre passeu les vostres vacances en aquesta localitat del Baix Empordà. Comencem?

No et perdis a Sant Feliu de Guíxols i voltants...

1- Monestir de Sant Feliu de Guíxols

El monestir de Sant Feliu de Guíxols s'ha convertit en tot un símbol de la identitat de la ciutat. La història de la seva fundació és una mica confusa: es creu que va ser a principis del segle X, quan el territori s'estava repoblant, encara que també es diu que podria ser una iniciativa de Carlemany a la fi del segle VIII.

2- Espai Carmen Thyssen-Bornemisza

És un centre dedicat a exposicions temporals d'obres de pintura nacional i internacional. Està situat a Sant Feliu de Guíxols i la seva aposta per la difusió de la cultura fa que sigui d'especial interès per a les famílies, perquè diferents activitats per a grans i petits acompanyen l'exposició.

3- Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols

Està situat ala planta baixa, i en altres, del monestir de Sant Feliu de Guíxols. El punt de partida són les troballes arqueològiques que daten d'octubre de 1903. L’any 1919 es va constituir el museu com a tal, que es va consolidar 11 anys més tard amb la donació d'objectes arqueològics trobats en el poblat ibèric dels Ametllers de Tossa de Mar.

4- Castell Gala de Dalí a Púbol

És un edifici medieval que Dalí va regalar a la seva esposa i musa, Gala. Aquesta casa museu està oberta al públic des de 1996; visibilitza la seva història romàntica i alhora permet descobrir el talent creatiu de l'artista català amb els detalls decoratius que va implementar. Un dels espais més significatius és el mausoleu del soterrani.

5- Ruïnes a Ullastret

És un dels jaciments arqueològics més importants de Catalunya. És el major nucli urbà de la cultura ibera descobert fins avui a territori català. Els autors grecollatins van assignar aquest territori a la tribu ibèrica dels indigets.

6- Fundació Josep Pla

Aquest centre de patrimoni literari promou i incentiva la lectura i l'estudi de l'obra literària i periodística de Josep Pla. Està situat a la casa natal de l'escriptor, en la qual es poden veure exposicions temporals i permanents.

7- Museu de Terracotta de Ceràmica de la Bisbal

Té com a objectiu conservar i difondre el patrimoni científic, tècnic i industrial de la ceràmica de la Bisbal, donar a conèixer el procés d'industrialització i fomentar el coneixement de la ciència, entre altres finalitats.

8- Monestir de Sant Miquel de Cruïlles

Aquest monestir benedictí va ser edificat a mitjans del segle XI. És una joia del romànic català que durant els últims anys ha experimentat diversos processos de conservació i restauració. En el seu interior podem trobar pintures romàntiques dels lleons i la traïció de Judes.

9- Cova d’en Daina

Aquest dolmen de granit de grans dimensions data entre 2700 a. C. i 2200 a. C. Està situat als afores del nucli urbà de Romanyà. El 1957 les excavacions desenvolupades van trobar nombrosos ossos, dents, set puntes de fletxa de sílex, fragments de ganivet, trossos de ceràmica i collarets.

10- Museu d’Història de la Joguina

Nines antigues, llibres, jocs de taula, joguines de llauna, paper-cartró o fusta… Aquest edifici és original i interessant. Recull una extensa i entranyable exposició de joguines de mitjans del segle XX. Un lloc atractiu tant per a adults com per a petits.

Quin lloc et genera més curiositat? Reserva el teu allotjament a l'Hotel Barcarola i prepara la teva visita!