Els atractius turístics de Sant Feliu de Guíxols que has de conèixer

Hi ha municipis que brillen amb llum pròpia. Els atractius turístics de Sant Feliu de Guíxols converteixen aquest poble costaner, situat al cor de la Costa Brava, en una de les destinacions vacacionals preferides per a molts visitants.

Situat entre Castell d'Aro i Santa Cristina d'Aro, a la província de Girona, Sant Feliu de Guíxols és una antiga vila de pescadors que conserva un important patrimoni natural i històric i una oferta d'activitats variada durant tot l'any.

Aquests són els 5 atractius turístics de Sant Feliu de Guíxols que no pots perdre't:

1. Monestir Benedictí i Ermita de Sant Elm

El conjunt arquitectònic del Monestir Benedictí, considerat Bé Cultural d'Interès Nacional, és un dels màxims exponents del patrimoni històric de Sant Feliu de Guíxols i, alhora, origen d'aquest. Es considera que la ciutat es va crear al voltant d'aquest Monestir durant l'ocupació àrab de la península.

L'Ermita de Sant Elm està situada a un dels miradors més espectaculars de la Costa Brava. Les vistes enfront de la mar permeten enfocar en dues direccions seguint la costa: al nord, una perspectiva del tram entre Tossa de Mar i Palamós, al sud, una preciosa vista de la badia de Sant Feliu de Guíxols.

2. Les seves platges i cales

Si per alguna cosa és reconeguda la Costa Brava, és per les seves platges i les seves cales, paratges idíl·lics d'aigües cristal·lines i sorres rocoses caracteritzades pels seus penya-segats i la seva olor a pi.

A Sant Feliu de Guíxols, i voltants, trobem multitud de platges i cales on, a més de gaudir d'un bany refrescant, tindràs l'oportunitat de practicar moltes activitats.

La Platja de Sant Pol és una de les platges més famoses. Cala Ametller, Cala de Port Salví, Cala del Molí, Cala del Vigatà, Cala Urgell o Sa Caleta són algunes de les cales amb més renom i més boniques de la zona. Perfectes, si el que busques és tranquil·litat i una mica més d'intimitat.

3. Via ferrata Cala del Molí

Sant Feliu de Guíxols també té opcions per als més aventurers. És el cas de la Via ferrata Cala del Molí, un itinerari d'extraordinària bellesa que, a més, posseeix una característica molt especial, perquè és l'única via ferrata a tota Europa que transcorre sobre la mar.

El recorregut està dividit en dues etapes: una de dificultat baixa i una altra de dificultat mitjana.Són pràcticament 500 metres de recorregut d'ascens i descens, entre penya-segats de roca viva i a una altura mitjana d'uns 10 metres sobre les ones.

Encara que l'accés és lliure (sent necessari anar correctament equipat) també existeix la possibilitat de contractar guies titulats i experimentats en la realització d'aquesta mena d'activitats.

4. Espai Carmen Thyssen

L'Espai Carmen Thyssen és un centre dedicat a exposicions de pintura pertanyents a la Col·lecció Thyssen que es va inaugurar l'estiu del 2012.

Fins a l'any 2018, el centre només albergava exposicions temporals des del mes de juny fins a l’octubre. No obstant això, des d'aquest any 2020 està previst que obri, en una ala habilitada del Monestir Benedictí, el nou Museu Carmen Thyssen, que comptarà amb un fons permanent de la col·lecció de pintura catalana de la baronessa Carmen Thyssen Bornemisza.

La nova etapa continuarà presentant exposicions temporals en el monestir, així com altres activitats vinculades als joves, als creadors locals, a propostes d'artistes residents...

El centre s'ha convertit en un referent artístic de la Costa Brava, situant a Sant Feliu de Guíxols, juntament amb Girona i Figueres, en referents de l’oferta cultural.

5. Festival Porta Ferrada

El festival Internacional de la Porta Ferrada és el certamen més antic de tots els que se celebren a Catalunya i té lloc cada any durant els mesos d'estiu a Sant Feliu de Guíxols.

Va néixer el 1958, així que enguany celebra la seva seixanta-dosena edició. Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques: música, teatre, dansa, etc. compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l'escena internacional i nacional.

Arrelat a Sant Feliu de Guíxols, el festival impregna tots els racons de la localitat de la millor oferta cultural en un aparador inigualable per gaudir plenament de totes les seves propostes.

Recorda a l'Hotel Barcarola tens l'opció de cancel·lar la teva reserva fins a 48 hores abans sense cap cost i pagar l'import total després de la primera nit.